- KATA KOSKINEN-

Olen sisustusterapeutti, koska rakastan ihmisiä, kohtaamisia ja erilaisia koteja.

Suunnittelen tiloja, joissa on hyvä elää sekä viettää arkea ja juhlaa. Kanssani voit uudistaa suuria linjoja tai toteuttaa pientä piristystä. Parasta työssäni on yksilöllisten tilojen suunnittelu ja se, kun pääsen rohkaisemaan ihmisiä toteuttamaan persoonallisia koteja. Meillä jokaisella on elämänmakuinen tarina ja omannäköinen koti.

Tärkeimmät pointit sisustussuunnittelussa ovat:

  1. Omannäköinen koti, joka edistää hyvinvointia.
  2. Pienillä asioilla isoja muutoksia.
  3. Huumori ja kekseliäisyys
  4. Eri tyylilajien yhdistäminen
  5. Väreillä iloa ja tunnelmaa
[ultimate_spacer height=”20″]

Sisustussuunnittelu on aina ollut lähellä sydäntäni.  Rakennusmestarin tyttärenä viikonloput vierähtivät usein hanslankarina ja isäni innostamana suunnittelin ensimmäiset pohjapiirustukset mittakaavaan jo lapsena. Käsityöntaitaja äitini rohkaisi värien käyttöön ja kuvaamataidonopettajani antoi tunnustusta tarkasta värisilmästäni. Sisustusalalle päädyin aikuisena muutaman antoisan mutkan kautta, jotka nyt vahvistavat ammattitaitoani suunnittelijana.

Haluan jakaa arkeen innostusta ja sopusointua sekä rohkaista omannäköiseen elämään. Sisustusterapeuttina yhdistän sisustussuunnittelijan ja visualistin lisäksi myös muita ammattejani. Näitä ovat mm. sairaanhoitaja, elämäntaidon valmentaja ja  tradenomi.

Sisustusterapeutin filosofia

Autan sinua luomaan kodistasi oman pikku paratiisin, jossa on sopivasti väriä, uutta ja vanhaa ja joka hehkuu sinun näköistä elämää ja tunnelmaa.

Minulle sisustusterapeuttina on tärkeää tutustua kodin arkeen, sillä oman arvomaailman tunnistaminen sekä rakkaiden esineiden ja tunnelmien esille tuominen tuottavat hyvää mieltä. Pidän huonekalujen ja vanhojen esineiden tarinoista, ja mielelläni yhdistän niitä johonkin uuteen.

Sisustuksessa pitää aina olla ripaus huumoria ja kekseliäisyyttä. Käytän värejä ja erilaisia kuoseja, sillä ne tuovat piristystä arkeen. Ammennan ideoita ympärillä olevista asioista, annan uutta näkökulmaa ja yhdistelen eri tyylejä rohkeasti. Avarakatseisuus, ideointikyky ja käytännönläheisyys näkyvät tavassani työskennellä sisustajana. 

Aiemmassa työssäni työyhteisö- ja uravalmentajana ymmärsin, että oma asenne ja mitä itsestä ajattelee, näkyy myös kodissa. Sairaanhoitajan työssä ikäihmisten kanssa näin, miten esteettömällä ja esteettisesti kauniilla ympäristöllä vaikutetaan hyvinvointiin. Kauneuden kokemus syntyy kaikilla aisteilla. Tärkeät asiat ja tunnelmat lapsuudesta solahtavat helposti kodin sisustukseen.  

Värien merkitystä on tutkittu paljon ja sitä, miten värit vaikuttavat ihmisen mielialaan ja jopa mielenterveyteen. Kun kysytään mikä saa ihmiset nauramaan, monet vastaavat ilotulitus tai sateenkaari -eli värikkäät asiat. Uskon, että värit voivat muuttaa työnteon tuottavammaksi, asumisen miellyttävämmäksi ja sairaalajaksot siedettävimmiksi. Värit tuovat tutkitusti iloa ja mielihyvää, niin miksi toimistomme ja sairaalamme pitäisi olla värittömiä?

Koen olevani etuoikeutettu, kun saan työskennellä alalla, jossa voin yhdistää ammattitaitoni ja monipuolisen työkokemukseni ihmisten arjen parantamiseen. On hienoa olla mukana tärkeissä hetkissä, jotka liittyvät kodin ja erilaisten julkisten tilojen muutoksiin. Työssäni ilo ja innostus ovat läsnä joka päivä.

Harmittavan usein emme rohkene toteuttaa omannäköistä remonttia, koska ajattelemme sen vaikuttavan asunnon myyntiin. Aivoille ei kuitenkaan ole tärkeää, mikä sisustuslehtien mukaan on trendikästä, vaan sillä, miten aivojen omistaja kokee ympäristönsä. Kun ihminen näkee omasta mielestään kaunista, aivojen mielihyväkeskukset hyrähtävät käyntiin. Onneksi yhä trendikkäämpää on sisustaa kotia itseä, eikä tulevaa ostajaa varten.